Pitcha en festival med en film

Har du planer på att starta en egen musikfestival? För att få ihop pengar till festivalen kan du behöva vända dig till investerare och företag som vill göra reklam på ditt musikevent, i utbyte mot att de ger dig finansiering. Ett bra sätt att visa upp din vision för festivalen är med en förklarande film samt en bra och kortfattad pitch.

Med en företagsfilm från Explainer kan du visa upp hur du tänker att din festival ska se ut och vilka artister som ska vara med. En förklaring i rörligt format är ett av de bästa sätten att visa hur en festival eller ett live-event kommer att se ut. Här kan du få en film gjord i hög kvalitet, producerad i det format du önskar och behöver.

Stora valmöjligheter

När du funderar över vilken sorts musikfestival du vill starta, finns det stora möjligheter att vara kreativ. I Sverige hålls en lång rad olika musikfestivaler varje år, som Way Out West i Göteborg och Umeås Brännbollsyran. Om du lyckas sätta ihop en riktigt bra festival med många heta artister kommer besökarna behöva boka biljetter långt i förväg. Att visa på ett intresse från kommande publik är viktigt när du försöker pitcha din festival till investerare.

Vi har också många visfestivaler i Sverige, byggda på traditionen av kända vissångare som Cornelis Vreeswijk, Evert Taube och Fred Åkerström. Om du väljer denna typ av festival kan du erbjuda politiska kampsånger, humor och romantik. Bland de mest kända visfestivalerna finns den som hålls i Västervik. Här har festivalen hållits årligen ända sedan år 1966.

Mansfri festival

Emma Knyckare fick idén att starta en festival där män inte var inbjudna, för att besökarna skulle känna sig mer trygga och inte behöva bli antastade. Kristjan Fannar som jobbade som destinationsutvecklare på Falkenbergs kommun gillade idén och kontaktade Emma.