Visfestivaler som passar alla

Sveriges långa sommarkvällar är som gjorda för festivaler. I Sverige finns det också många visfestivaler sommartid som passar alla. Visfestivaler är som namnet antyder en festival som är inriktad på visor och är det något som svenska musiker kan är det vismusik. Några stora namn är Fred Åkerström, Cornelis Vreeswijk och Evert Taube. Musiken på en visfestival är varierad och det finns visor för alla. För visor kan vara allt från kaxiga politiska till romantiska och humoristiska.

Klassiska Visfestivalen i Västervik

En av de större visfestivalerna sker i Västervik. Varje år sedan 1966 har staden intagits av musiker och musikälskare vecka 28. Här kan du möta etablerade musiker, unga såväl som nya. Tyvärr blir visfestivalen inställd 2020 på grund av Covid-19. Men inte bryts traditionen helt, festivalen streamas istället så musiken lever vidare. För dig som vill ha helhetsupplevelsen hemma finns också lösningar. Tänd grillen och lyssna på musiken så får du en viskväll men hemma. En del av grejen med visfestival är att kunna sitta och njuta av ett gott glas vin till musiken. För dig som vill testa lite nya viner går det att botanisera via https://vinoteket.se/ för att hitta det perfekta vinet till visaftonen och det grillade. Det går att få visfestivalsstämning hemma!

Visfestival Holmön

Här förenas hav och musik utanför Umeå. Vad passar bättre än norra Sveriges sommarnätter och musik? Sommartid i norra Sverige betyder att det är ljust nästan dygnet runt vilket passar utmärkt vid festivaler. Ute på en ö kan du njuta visor av alla dess slag. Holmön har en rik tradition av musik och redan på 1600-talet var det vanligt med musikaftnar. Det har till och med skrivits visor om ön och dess speciella karaktär. Så packa med matsäck och för dig som vill campa finns det goda möjligheter att sätta upp ditt tält. Holmön passar bra för hela familjen då det också finns många aktiviteter.