Lollapalooza Stockholm 2020

Festivalen Lollapalooza återkommer till Stockholm i sommar igen. Förra året var det första gången den arrangerades i Stockholm och det blev succé. Totalt var det över 56 000 personer som besökte festivalen på Gärdet. På scenen stod bland annat Foo Fighters, Laleh, Billie Eilish och Lana del Rey.

 

Lollapaloozza är en unik festival med ett brett utbud. Här finns ölfestival och Wine Garden, street food och fine dining. För barnen finns det egna festivalområdet som heter Kidzapalooza.

Festivalen hålls på Gärdet och förhoppningsvis blir det lika fantastiskt som förra sommaren med härlig stämning, fantastiska uppträdanden och riktigt fint väder. Liksom förra året är det riktigt stora artister som kommer att stå på scenen. Vad sägs om Zara Larsson, The Killers, Ellie Goulding, Pearl Jam och Post Malone? Det är klart du ska vara där. Förbered dig genom att shoppa hos Busnel och genom att lära dig lite mer om artisterna.

Zara Larsson

Zara Larsson är Sveriges kanske största popstjärna just nu. Hon slog igenom som tioåring när hon var med i tv-programmet Talang år 2008. Hennes debut- EP kom ut år 2013. Singeln Uncover toppade listorna i Sverige och Norge och placerade sig topp tio på ett flertal listor i Europa. Därefter har karriären rullat på. Hon har bland annat samarbetat med MNEK från på singlarna Never Forget You och Ain’t My Fault. Tillsammans med David Guetta gav hon ut den officiella låten, This One’s For You, för fotbolls-EM år 2016.

The Killers

The Killers är ett amerikanskt rockband. I USA har de sålt över 6 miljoner album och världen över fler än 15 miljoner album. Deras debutalbum Hot Fuss släpptes år 2004 och blev en stor framgång. Albumet har sålt platina flera gånger över. Även deras nästa album Sam’s Town har sålt platina. Några av deras låtar är Mr Brightside, Somebody Told me, When You Were Young och Humans. Under 2010 tog bandet en paus på ungefär ett och ett halvt år efter att ha turnerat flitigt i flera år. 2011 var de tillbaka och gick in i studion för att spela in sitt fjärde album. Albumet Battle Born släpptes 2012 och bandet gav sig ut på en stor turné för utsålda arenor världen över. Bland annat spelade de för 90 000 på Wembley.

Ellie Goulding

Ellie Goulding är en sångerska, låtskrivare och skådespelerska. Dessutom kan hon spela mängder av instrument. Hon föddes i Storbritannien år 1986. Hon röstades fram som årets mest lovande artist av BBC Sound år 2010 och släppte sitt första studioalbum, Lights, samma år. Albumet placerade sig som etta på den brittiska albumlistan. Hennes mest kända låt är kanske Love me like you do. Den släpptes 2015 och är soundtrack till filmen Fifty Shades of Grey. Den toppade listorna i över 25 länder.