Svenska Bråvalla Festival

Mellan den 27 juni och den 29 juni 2013 så arrangerades för första gången en festival vid namn Bråvalla festival. Den hölls på Bråvalla flygflottilj som ligger strax utanför Norrköping. De som arrangerade festivalen var FKP Scorpio, som brukar arrangera festivaler så som Getaway Rock Festival och Where´s the Music.

När man planerade festivalen så trodde man att antalet besökare skulle hamna på runt 40 000, men med ett bra festivalområde och ett antal artister så såldes hela 51 590 biljetter. Det blev rekord för en festival i Sverige. Året därpå såldes det ännu fler biljetter, nämligen 56 071. När 2015 års upplaga drog i gång så hade man dock endast sålt 50 703 biljetter, detta trots artister som Robbie Williams, Sabaton och Lars Winnerbäck.

Kommunen i Norrköping förlängde nu kontraktet med FKP Scorpio för festivalen i hela 10 år framåt men den 1 juli år 2017 så gick FKP Scorpio ut med att festivalen ställs in år 2018. Den främsta anledningen är att det kommit in flertalet anmälningar om sexbrott, som ska ha skett under tidigare festivaler. Vem vet vad denna festival skulle kunna ha uppnått i besökarantal om detta inte skett.