Summerburst Stockholm och Göteborg

 

En festival som är svensk och som inriktar sig på elektronisk musik är Summerburst. Festivalen anordnas på två ställen i Sverige, nämligen Göteborg och Stockholm.

År 2011 grundades festivalen och då anordnades den under en hel dag inne på Stockholms Stadion och biljetterna blev snabbt slutsålda. Antalet biljetter som släpptes till evenemanget detta år var 13 000 och artister detta första år var till exempel Avicii, Eric Prydz och David Guetta.

Året därpå så utvidgade man festivalen och även Göteborg blev värd. Precis som i Stockholm hölls festivalen i två dagar, men på Valhalla IP i Göteborg. I Stockholm var det Stockholms Stadion som åter stod som värd. Även detta år sålde man slut på biljetterna, i båda städerna, och antalet blev nu 65 000 stycken. Artister detta andra år var Avicii, Tiesto, David Guetta, Sebastian Ingrosso, Dada Life, Alesso och Axwell.

2013 var det ingen större förändring utan både städer och platser och antalet besökare var detsamma, men 2014 så ökade antalet biljetter till 100 000 och alla blev utsålda även denna gång. 2015 så firades ett femårs-jubileum och detta hölls på Gärdet i Stockholm och på Nya Ullevi i Göteborg.