Kläder och utrustning lämpliga för festivallivet

Ska man åka på festival är det först bäst att man först planerar vad man ska packa ned innan man far iväg. Festivallivet är inte det mest exklusivaste, speciellt inte om man faktiskt verkligen går in för det och bor på campingområdet. I många fall ligger festivalområdet och campingområdet på gräsplättar och dessa kan bli väldigt leriga om det skulle regna ute. Så vad för slags kläder och vilken utrustning bör man ha med sig när man åker på festival? Först och främst lär det vara bra att ha med sig ett plagg av de kläder man äger, eftersom man aldrig vet vad för slags väder festivalen kommer att bjuda på. Det kan dessutom bli rätt kyligt på kvällarna, så en vindskyddsjacka eller en varm tröja är alltid bra att packa ned. Det kan också bli väldigt varmt, så att packa ned kortare kläder är också ett smart drag man bör göra.

Lyxigare liv på festivaler idag

De som dock inte är lika intresserade av just det klassiska festivallivet kan idag andas ut. Idag har flertal festivaler öppnat upp lite mer finare campingplatser. glamping är ett nytt koncept som innefattar just mer lyxigare campingar, där man har bland annat elektricitet i tältet, men man får också en riktig säng att sova i. Du har dessutom en spegel i tältet, så du faktiskt kan se hur du ser ut! Idag är det fler och fler festivaler världen runt som fokuserar på den här idén. Många människor älskar att gå på festivaler, men de flesta vill gärna leva så bekvämt som möjligt. Dock finns det fortfarande de människor som faktiskt vill leva det skitiga festivallivet, så personer som önskar gå på en festival som endast erbjuder glamping lär dessvärre bli lite besvikna. Det är helt enkelt för rent och för bekvämt, vilket en festival egentligen inte brukar vara. Det enda som dessa tält faktiskt saknar, det är riktiga toaletter. Det äckligaste på festivaler är till hundra procent bajamajorna, så de vill vi gärna inte se i framtiden.

Utrustning som är bra att ha med sig

Ska man iväg på en festival så är det bra att man packar rätt. Ett bra skor är alltid bra att ha, som till exempel boots dam som kan skydda mot de där leriga vägarna som festivaler ofta kan bjuda på. En ficklampa är också en väldigt viktig del att ha med sig, eftersom det är mörkt under natten och är man kissnödig finns det stor risk att man kliver på tält. Det viktigaste man alltid, alltid ska ha med sig på en festival är dock silvertejp. Vad som helst kan hända under en festival och silvertejp kan alltid fixa till det, oavsett vad för slags sak som har gått sönder. Man får dessutom inte glömma solglasögon! Mat är också viktigt, speciellt om man inte vill köpa den dyra festivalmaten. Vanligtvis är konservburkar det bäst att ha med sig, eftersom de både håller länge och går bra att äta utan att man värmer maten. Vill man gå in för det dock, då är det toppen att ta med ett stormkök.