Gå på festival i höstmörkret

Många människor älskar sommaren och de oändligt många musikfestivaler som drar igång över hela världen. Den där känslan av oändliga möjligheter, semester, fantastisk musik och ljumma sommarkvällar behöver inte ta slut. Låt företaget ta hand om sig själv en stund genom att sälja dina fakturor till Intrum som tar hand om både administrationen och kreditrisken. Här hittar du tips om de bästa musikfestivalfilmerna som låter dig krypa upp i soffan under en mysig filt och återuppleva alltihop om och om igen medan höstvindarna viner runt knuten.

Tonight You’re Mine

Den romantiska komedin Tonight You’re Mine från 2012 har den rätta känslan, vilket inte är så konstigt med tanke på att den spelades in på en riktig rockkonsert i Skottland. Här har man lyckats förmedla autenticitet med leriga tält, dunkande musik och horder av glada människor som har samlats för att njuta av musiken och samvaron. I händelsernas centrum står Adam och Morello, som spelas av Luke Treadaway och Natalia Tena. Båda tillhör olika band som ska spela på festivalen och har dessutom romantiska intressen på varsitt håll. De kommer redan från början på kant med varandra men tvingas ofrivilligt spendera tid ihop och känslorna börjar spira.

Wayne’s World 2

Det finns en uppsjö av härliga dokumentärer för den som verkligen vill återuppleva en festival som man kanske själv har besökt. Vill man däremot fnissa litegrann samtidigt som man tänker tillbaka på den senaste musikfestivalupplevelsen är Wayne’s World 2 från 1993 en hit. Filmen är liksom föregångaren närmast kultförklarad och denna gång ska kompisarna Wayne och Garth starta en konsert tillsammans. Wayne har dessutom drömt att hela evenemanget ska bli betydligt större än Woodstock och kallas Waynestock.

The Festival

I den brittiska komedin The Festival från 2018 blir Nick dumpad av sin flickvän på ett ytterst grymt och otrevligt sätt, men hans bäste vän Sean har en briljant idé. Den perfekta medicinen för ett brustet hjärta är naturligtvis att spendera 3 härliga dagar på en fullständigt galen musikfestival. Sean försöker få Nick att släppa taget om flickvännen och ta in leran, rytmerna, galenskapen och hela upplevelsen. Filmen handlar om vänskap och om att spendera kvalitetstid ihop med människor som verkligen betyder någonting. Filmen bjuder på känslan av att vara ung och lite galen.

We Are Your Friends

Dramaflmen We Are Your Friends från 2015 handlar om en hårt arbetande DJ, Cole Carter (Zac Efron), som drömmer om att bli skivproducent och som lever sitt liv på olika musikfestivaler. Han skriver musik och träffar den äldre före detta Dj:n James som ser hans rätta potential. Plötsligt börjar Cole skriva riktigt bra musik och naturligtvis måste den åtnjutas på en musikfestival. Dansmusiken och miljön är medryckande i filmen och tittaren rycks med i Coles strävan att lyckas.