Sweden Rock Festival

 

En hårdrocksfestival som är känd internationellt och som hålls i det lilla samhället Norje, strax utanför Sölvesborg, i Sverige är Sweden Rock Festival. Festivalen har varit Sveriges största festival, mellan åren 2008 och 2013, och den äger rum under Juni månads början. Varaktigheten på denna festival är tre och ibland fyra dagar; platsen den hålls på har utrymme för en bit över 30 000 besökare. Trots att det är en hårdrocksfestival så är besökarna från alla åldrar, allt från pensionärer, vuxna och ungdomar till barn.

En man som kommer från Kyrkhult, som ligger i Olofströms kommun, vid namn Ingolf Persson är grundare av festivalen och det gjorde han år 1992, då under namnet Sommarfestivalen. Första gången gick den i Olofström och redan detta första år fanns det ett par riktigt tunga namn på artistlistan, eller vad sägs om Wishbone Ash och Nazareth!

Första året som festivalen hölls i Norje var 1998. Året därpå bytte man även namn till dagens namn, Sweden Rock Festival. Nu har de allra flesta stora rockgrupperna spelat där.